kmetija KUHAR - CVIKL

  Na kmetiji Cviklovih v Ložnici se že dolga leta ukvarjajo s pridelavo mleka. S pridnim delom in dobrim gospodarjenjem so ustvarili eno največjih enot v dolini. Imajo popolnoma mehanizirano kmetijo in več parov pridnih rok. Vsa pridelava sloni na smernicah pridelave brez GSO. Mlada gospodarja sta pomembna člana več društev, ki skrbijo za dobrobit kmetov v Šaleški dolini. Na kmetiji imajo tudi podmladek, ki kaže interes, da bo ohranil tradicijo kmetovanja.

  Zaradi lažje prodaje mleka so se odločili za postavitev ličnega MLEKOMATA, ki stoji ob cesti Velenje – Polzela.

  KUHAR BOGDAN

  Ložnica , Velenje

     telefon – Osnovna šola heroja Janeza Hribarja in vrtec Polhek – Stari trg pri Ložu       051 690 531

  drevesnica JELEN

  V drevesnici z več kot stoletno tradicijo ponujajo kupcem sadike sadnega drevja in sicer; jablan, hrušk, višenj, češenj, breskev, marelic in ribeza. V ponudbi imajo tudi sadje v gajbicah in domač sveže stisnjen jabolčni sok.

  Kot zanimivost in nekaj drugačnega vam po želji, poleg uradne na sadiko namestijo tudi personalizirano etiketo, ki vsebuje razna voščila, posvetila ali kaj hudomušnega. S tem želijo ljudi vzpodbuditi, da podarijo drugačno darilo ob okroglih obletnicah, rojstvu, upokojitvi…- ko podariš drevo in ga posadiš, na nek način posadiš novo življenje, kar pa je v današnjem materialnem svetu neprecenljivo

  DREVESNICA JELEN

  https://www.facebook.com/drevesnica.jelen

  https://www.drevesnica-jelen.si

  Arnače 23a, Velenje

  drevesnica.jelen@gmail.com

    telefon – Osnovna šola heroja Janeza Hribarja in vrtec Polhek – Stari trg pri Ložu          041 501 842, 041 973 644

  kmetija pri MATEVŽU

  Poleg kislega zelja in repe ponujajo tudi sezonsko svežo zelenjavo, kot je sveže zelje, mlado zelje in repa, kisla repa in kisla zeljna glava, solata, med drugim pa tudi cvetačo, brstični ohrovt, paradižnik, papriko, kumare, peteršilj.
  Ponujajo tudi klobase in salame, krvavice, piščance.

  KMETIJA JEVŠNIK MARKO

  https://zelenjava-velenje.com/

  Laze 40, Velenje

  info@kislozelje.com
  041 454 902, 041 457 072

  kmetija OROZEL

  Kupcem ponujajo sezonsko zelenjavo (strošji fižol, korenje, paradižnik, čebula, fižol v zrnu, šparglje, paprika, česen, šalotka, krompir, solata, motovilec, zelje, bučke, kumare, rdeča pesa…).
  Prava poslastica na tržnici pa je njihova dišeča izabela. Ponudbo na tržnici so popestrili z dobrotami iz krušne peči. pečejo kruh, potice, žemlje, kvašene rogljičke in drobno pecivo.
  Izdeljujejo domače rezance, ribano kašo in mlince. Za vse uporabljajo različne moke (pšenična, ržena, ajdova, koruzna, pirina…) iz kmečkega mlina.

  Kmetija Orozel – Zdenka Orozel


  Laze 6, Velenje


  zdenka.orozel@gmail.com
  03 58 88 689 / 041 237 192