Katarinin sejem 2020

    Katarinin sejem

    Turistično društvo Šentilj pri Velenju organizira tudi letos tradicionalni Katarinin sejem. Vsa leta do zdaj je potekal na praznični dan 27. aprila. Letos pa je zaradi epidemije novega koronavirusa bila izvedba sejma nemogoča. Odločili smo se, da ga prestavimo na čas, ko bo to omogočeno. Katarinin sejem ima ime po sveti Katarini, ki je zavetnica živali in sejmov. V letu pa sta dva praznika svete Katarine. Prvi je 28. aprila, drugi pa 25. novembra. Naša odločitev za 27. april je bila, da se čimbolj približamo samemu godu svetnice.

     Na sejmu bodo sodelovala tudi društva včlanjena v Turistično zvezo Velenje. Vsa društva bodo pripravila razstavo ali predstavitev na temo hmelja. To bo nit celotnega sejma oziroma razstave na njem. S tem, da smo ga prestavili v ta čas, smo tudi časovno uokvirili glavni dogodek, povezan s hmeljem v naši dolini, to je samo obiranje.

    Pripravili smo sejem v obliki, kot nam je vsem poznana in tudi eno novost. Če izvedba sejma vseeno ne bo mogoča, imamo pripravljeno tudi spletno različico. Zato vas vabimo, da si ogledate našo Katarinino košarico in ponudbo, zbrano v njej.